Rotterdam The place to Be

In #Rotterdam bevindt zich het Historisch stadsgedeelte #Delfshaven. Delfshaven behoorde bij Delft. In 1886 toegevoegd aan Rotterdam. Echt een aanrader om eens te gaan kijken is : De molen “De Distilleerketel “De Dubbelde Palmboom is een rijksmonument De Pelgrimvaderskerk Zakkendragershuisje (In 1653; kwamen de broeders van het Zakkendragersgilde bijeen voor het verdelen van havenwerk) En aan de Achterhaven staat Standbeeld van Piet Hein.

#Rotterdam , DE stad van kleuren, geuren, #Culturen en Tradities. Als grootste Havenstad van de #Wereld met al zijn rust en chaos, architectuur en natuur in parken. Hotspots en alles wat een grote stad moet hebben.

Naast het #Mariteum #museum in #Rotterdam, kun je nog zien hoe vroeger het vervoer van #paarden over land of per #schip gedaan. Het kwam voor dat er nog een verdwaalt dier in de kist werd aangetroffen. Tegenwoordig kan het ook per #vliegtuig. De paarden worden #Nederland in- en of uitgevlogen, meestal gebeurd dit via #Schiphol.

2021 Voor het 5de jaar werd in het #Essenburgpark in #Rotterdam het #vogelonderzoek gehouden. Een onderzoek van het Erasmus MC naar de overdracht van virussen naar mensen via de mug Gedaan door ecoloog, bioloog en een onderzoekster van het #Erasmus MC. Met een 10 tal enthousiaste toeschouwers werd het hoe en waarom van dit dit onderzoek uiteengezet. De vogels werden geringd.